Life is a road http://lifeisaroad.favs.se Farväl Favs http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/farval-favs.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/farval-favs.html ALLIAM.BLOGG.SE. Innehållet kommer att vara detsamma, förhoppningsvis lite mer frekvent uppdatering än hittills.

Puss på er!
]]>
Wed, 29 Aug 2012 14:47:58 +0200
Experiment http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/experiment.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/experiment.html
Hur som haver så har jag denna förmiddag roat mig med lite smink. Ska jag vara ärlig så har jag nog spenderat i alla fall 1,5 timme framför spegeln på toaletten.. Kände för att prova lite olika färger, så det slutade i fyra olika sminkningar. Here they come:

Själv gillar jag nog lila mest, även om grönt gör att färgen på ögonen träder fram lite mer. Men ja, lila är nog lite av en favorit! Gillar dubbelvingar på eyelinern också, det blev rätt coolt!
]]>
Tue, 28 Aug 2012 12:39:42 +0200
BILDBOMB!! http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/bildbomb-.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/bildbomb-.html
Och här kommer lite bilder ifrån Dalarna, där helgen spenderades.

Älskar naturen där uppe! Så himla fint, fridfullt och lugnande. Jag, Calle, mamma, "morfar", och Erika gick upp på myren en sväng i lördags där jag och mamma hittade en hel del svamp (Jonny visade oss sina hemliga ställen) och Erika hittade en massa blåbär.

På lördagskvällen blev det kräftskiva! Gottigottigotti! :)


Godare kräftor än riktiga (egenfiskade) hjälmarkräftor får man fan leta efter!
]]>
Mon, 27 Aug 2012 19:06:36 +0200
I have a love/hate-relationship with HM http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/i-have-a-love-hate-relationship-with-hm.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/i-have-a-love-hate-relationship-with-hm.html
Därför gick jag in på HM's onlineshop alldeles nyss. Dumt. Kunde inte hålla mig. Klick-klick-klick och så är det x-antal plagg och ett par skor på väg hem till mig nästa vecka. Herregud, dålig självdiciplin! Försvarar mig med att jag faktiskt både behöver ett par skor och nya underkläder. Sen flög det även med lite annat smått och gott i varukorgen, på något mystiskt sätt.. Hate when that happens.

Har varit iväg på minisemester de senaste dagarna. Jag och Calle packade ihop katten och lite kläder och for iväg ner till Hällarna. Det har varit riktigt skönt och i dag tog vi första doppet för i år! (Vilket sannerligen är skandal, med tanke på att mitt första dopp brukade ske i april/maj förr i tiden och nu är det snart september!)
]]>
Thu, 23 Aug 2012 18:30:52 +0200
Breakfast-time http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/breakfast-time.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/breakfast-time.html


Har även vägt mig och tagit kort idag, så nu har jag något att jämföra med vid slutet av september.
]]>
Mon, 20 Aug 2012 10:05:36 +0200
Första försöket blev bra! http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/forsta-forsoket-blev-bra-.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/forsta-forsoket-blev-bra-.html


Tror faktiskt att det här med maten kommer gå bra! Känner mig riktigt pepp på att få både kostschemat och träningsschemat så jag kan köra igång på riktigt.

Imorgon ska jag ge mig på att göra havregrynsgröt till frukost. Det ska ju vara bra säger dom. Vi får väl se, det är ju inte direkt min favorit men jag ska ge även det ett försök.
]]>
Sun, 19 Aug 2012 21:13:30 +0200
Smygstart http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/smygstart.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/smygstart.html
Hur som helst, så här ser matsedeln ut:Var ambitiös nog att göra den i Word också. Haha! Är riktigt nyfiken på att prova chilikycklingen som vi ska laga idag, det såg så jävulusiskt gott ut på bilden. :)

Så nu ska jag göra iordning mig lite för om ett tag följer vi med svärisarna in till Örebro och gör ett besök på Willys. Tjo!
]]>
Sun, 19 Aug 2012 12:41:53 +0200
Kickstart med World of Shape http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/kickstart-med-world-of-shape.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/kickstart-med-world-of-shape.html


Dom har ju även något som heter Fitnessfighten, vilket är exakt samma sak som Kickstart vad gäller kost- och träningsschema. Det som skiljer sig är att om man kör Fitnessfighten så är man med och tävlar om olika priser (tror att en PT-utbildning var ett av priserna) och man måste lägga upp före- och efterbilder på hemsidan.

Jag känner att jag varken vill tävla om priser eller lägga upp bilder, utan jag gör det här för min egen skull. Såklart kommer jag ju ta bilder ändå, men det är ju mest för att jag själv vill se skillnaden och hur kroppen förändras. Men vem vet, får jag dom framsteg jag vill ha och känner mig nöjd med det jag har åstadkommit så kanske (KANSKE) det kan komma upp bilder här. Men som sagt, det vet jag ju inte förrän efteråt.

Utmaningen håller alltså på i 30 dagar, med start den 1a varje månad. Då får man ett kostschema som är anpassat för mig. Utgångspunkten för alla kostscheman de ger ut till deltagare är ju viktminskning, men vill man öka i vikt så kan man såklart få ett kostschema anpassat för det också. Men mitt mål är ju alltså att gå ned i vikt och realistiskt sett så vill jag gå ned 5 kg, men jag skulle inte klaga om jag gick ned mer än så.Det som jag tror kommer vara väldigt ovant för mig är att det kommer bli en hel del fler måltider under dagen än vad jag van vid. Nu äter jag ju bara frukost, lunch och middag men när jag drar igång med programmet så är det mellanmål mellan varje måltid som gäller, plus ett kvällsmål efter middagen. Men det är klart, ska man orka träna en timme om dagen i 30 dagar så behöver kroppen få i sig ordentligt med bränsle.

Jag kommer ju även få äta en mycket mer fettsnål kost än vad jag är van vid (har ju kört LCHF-ish hittills), men jag ska ge det ett försök och se om magen kanske pallar med det ändå. Kolisar har ju inte varit min bästa vän de senaste åren, men gör man tvärtom mot LCHF så kanske det funkar ändå. Min kost kommer ju då bestå av 40% protein, 40% kolhydrater och 20% fett, och kanske kommer magen att gå med på det. Jag hoppas det i alla fall.

Mycket text nu, men vadfan.. Känner mig hur som helst riktigt pepp på att få både kost- och träningsschema! I samma veva som jag får det ska jag även skaffa årskort på gymmet så att det finns lite valmöjligheter med träningen.
]]>
Sat, 18 Aug 2012 12:28:31 +0200
Maränger http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/maranger-.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/maranger-.html


Hade även på smält nutella uppe på marängerna, men glömde bort att ta kort på det. Blev hur som helst riktigt gott! :)

Har haft Elin på besök här idag, vi har pluggat tillsammans och det har gått rätt bra. Men som alltid så känns det som att jag skulle behöva ett par veckor till på mig, men tyvärr är ju tentan redan på fredag.. Får hålla tummarna för att det kanske kan gå ändå. Det visar sig.
]]>
Wed, 08 Aug 2012 15:50:52 +0200
Skit macarones http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/skit-macarones.html http://lifeisaroad.favs.se/2012/08/skit-macarones.html
Kände för att baka NÅGONTING i alla fall, så jag vispade ihop marängsmet lite snabbt så nu står mina fina små marängisar inne i ugnen och gräddas. Dom blev helt perfekta i formen! Tänkte prova att smälta lite nutella sen och doppa dom i. Kan bli gott. Eller vad "kan" förresten, allt med nutella är gott! ;)

Nu ska jag nog slänga ihop lite chili con carne så man får lite föda i magisen innan den dör av svält. Blir marängerna fina kanske jag slänger upp några bilder senare! :)
]]>
Tue, 07 Aug 2012 18:24:39 +0200