Kickstart med World of Shape

Postat i Okategoriserat kl. 12:28 av | Kommentarer (0) |

Igår anmälde jag mig till något som heter Kickstart och som är ett program som utformats av World of Shape.Dom har ju även något som heter Fitnessfighten, vilket är exakt samma sak som Kickstart vad gäller kost- och träningsschema. Det som skiljer sig är att om man kör Fitnessfighten så är man med och tävlar om olika priser (tror att en PT-utbildning var ett av priserna) och man måste lägga upp före- och efterbilder på hemsidan.

Jag känner att jag varken vill tävla om priser eller lägga upp bilder, utan jag gör det här för min egen skull. Såklart kommer jag ju ta bilder ändå, men det är ju mest för att jag själv vill se skillnaden och hur kroppen förändras. Men vem vet, får jag dom framsteg jag vill ha och känner mig nöjd med det jag har åstadkommit så kanske (KANSKE) det kan komma upp bilder här. Men som sagt, det vet jag ju inte förrän efteråt.

Utmaningen håller alltså på i 30 dagar, med start den 1a varje månad. Då får man ett kostschema som är anpassat för mig. Utgångspunkten för alla kostscheman de ger ut till deltagare är ju viktminskning, men vill man öka i vikt så kan man såklart få ett kostschema anpassat för det också. Men mitt mål är ju alltså att gå ned i vikt och realistiskt sett så vill jag gå ned 5 kg, men jag skulle inte klaga om jag gick ned mer än så.Det som jag tror kommer vara väldigt ovant för mig är att det kommer bli en hel del fler måltider under dagen än vad jag van vid. Nu äter jag ju bara frukost, lunch och middag men när jag drar igång med programmet så är det mellanmål mellan varje måltid som gäller, plus ett kvällsmål efter middagen. Men det är klart, ska man orka träna en timme om dagen i 30 dagar så behöver kroppen få i sig ordentligt med bränsle.

Jag kommer ju även få äta en mycket mer fettsnål kost än vad jag är van vid (har ju kört LCHF-ish hittills), men jag ska ge det ett försök och se om magen kanske pallar med det ändå. Kolisar har ju inte varit min bästa vän de senaste åren, men gör man tvärtom mot LCHF så kanske det funkar ändå. Min kost kommer ju då bestå av 40% protein, 40% kolhydrater och 20% fett, och kanske kommer magen att gå med på det. Jag hoppas det i alla fall.

Mycket text nu, men vadfan.. Känner mig hur som helst riktigt pepp på att få både kost- och träningsschema! I samma veva som jag får det ska jag även skaffa årskort på gymmet så att det finns lite valmöjligheter med träningen.
Annons:

Kommentarer

Skriv En Kommentar